Sigrid Burg

Persoonlijk

  • Sigrid Burg

Contact

Sigrid Burg

Sigrid is afgestudeerd mediawetenschapper met een specialisatie in film, Amerikanistiek en culturele identiteit. Haar werk wordt gevormd door verhalen; filmverhalen, persoonlijke verhalen van mensen uit heel de wereld of eigen verhalen, die zij als researcher optekent in tekst en beeld. Zo geeft ze vorm aan de wereld en maakt verbindingen; tussen mensen, ideeën, verleden, heden, toekomst. Met haar ervaringen als onderzoeker zal Sigrid verbanden leggen tussen de thematische onderwerpen van het IVMV en de huidige samenleving en dit uitwerken in de vorm van verhalen en beeldmateriaal. Ook denkt Sigrid mee bij het bedenken van innovatieve vormen voor de PR van de Stichting en de website of andere cross mediale vormen die denkbaar zijn.

Nadat Sigrid is afgestudeerd in Film- en Televisiewetenschappen gaf zij les op de Universiteit van Amsterdam en deed onderzoek naar innovatieve media. Hierna werd zij uitgekozen voor Juxta, de denktank van de Amsterdamse politie. Voor deze functie deed Sigrid veel research en gaf aanbevelingen, ook op landelijk niveau. Ze ging met de camera op pad, schreef onderzoeksartikelen en gaf advies. Ook werkte Sigrid als researcher voor De Hokjesman; een terugkerend programma van de VPRO dat populair is onder een breed publiek en waarin Michael Schaap op zoek gaat naar de Nederlandse hokjes, het wij en zij gevoel en alles wat daartussen zit.

Hierbuiten nam Sigrid de tijd om te reizen. Of dit nu zeilend is over de wereldzeeën met verschillende teams, met de rugzak in India of in Vanuatu achterop een truck, overal ontmoet zij mensen; van ondergedoken journalist in Iran tot succesvolle ondernemer in New York. Al die mensen vormen inmiddels een internationaal netwerk van avonturiers, onderzoekers, studenten, filosofen, filmers, wetenschappers, kunstenaars, et cetera.

Sigrid: mijn plezier en vakmatige uitdaging is met mensen in korte tijd een vertrouwde band op te bouwen en in gesprekken tot de kern van hun bestaan te komen. Ik wil weten hoe ze zich verhouden tot het land en het sociaal-politieke systeem waarin ze zich bevinden. Zo heb ik een soort van paraplu-visie ontwikkeld op de mens in Nederland en daarbuiten. Met een gezonde dosis intellectuele en emotionele bagage, een wijde blik op de toekomst en met creatieve en kritische leergierigheid zorg ik dat ik doe waar ik goed in ben: verhalen verzamelen, schrijven, tv maken, blikken openen.